Trimite e-mail | Printeaza
Economie
01.09.2014

Ministerul Economiei invită antreprenorii să depună cereri de finanţare pentru modernizarea echipamentului de producere

Ministerul Economiei invită antreprenorii să depună cereri de finanţare pentru modernizarea echipamentului de producere

Începând de astăzi întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) vor putea depune cereri de finanţare pentru procurarea unui vast sortiment de echipament de producere în cadrul Programului de susţinere şi dezvoltare a sectorului IMM-urilor pentru promovarea eforturilor privind ajustările economice structurale. Programul lansat de Ministerul Economiei este finanţat din contul mijloacelor Fondului Partener a Grantului Japonez - Tranşa I-IV şi are un buget total de 7 mln. lei.

Prin intermediul Programului antreprenorii vor putea achiziţiona echipament de producere în regim de leasing pe o perioadă de un an, fără gaj, dobânda de leasing fiind la cota zero. De asemenea, la procurarea echipamentului va fi aplicată cota zero pentru taxa pe valoare adăugată, dar şi scutiri pentru efectuarea procedurilor vamale.

Beneficiarii vor achita valoarea echipamentului în mai multe tranşe, avansul constituind 25% din preţul acestuia. În cazul în care beneficiarii, conform contractului de leasing, vor achita în termenii stabiliţi 60% din preţul echipamentului, 40% din preţul acestuia va fi oferit drept grant din partea Guvernului Republicii Moldova.

Cererile de solicitare pentru participare la Program urmează să vizeze procurări în valoare minimă de 500.000 lei, iar valoarea maximă de 1.000.000 lei.

Toate achiziţiile din cadrul Programului vor fi efectuate de către compania britanică Crown Agents, autorizată pentru procurări, care activează pentru şi în numele Guvernului Republicii Moldova.

Perioada de prezentare a setului de documente necesare pentru participare la Program este 01-19 septembrie 2014.

Setul de documente va fi depus de conducătorul sau reprezentantul împuternicit al întreprinderii la adresa:

Unitatea de Implementare a Grantului Acordat de Guvernul Japoniei
MD-2004, Chişinău, Republica Moldova, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt 180, biroul 812a, tel: (022) 296718, fax: (022) 296719

Mai multe informaţii privind acest Program, cererea de aplicare şi criteriile de eligibilitate ale solicitanţilor, precum şi lista Echipamentului eligibil pentru a fi procurat în cadrul Programului, le puteţi obţine la următoarea adresă: www.jnpga.md.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus