Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.09.2014

Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Štefan Füle

Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Štefan Füle

Asistenţa financiară europeană pentru fermierii moldoveni, reformarea justiţiei şi situaţia din regiune au fost principalele subiecte abordate de Premierul Iurie Leancă la întrevederea cu Štefan Füle, Comisarul pentru Extindere şi Politică Europeană de Vecinătate.

Premierul Iurie Leancă a declarat că Republica Moldova întreprinde măsuri pentru a ajuta producătorii agricoli să-şi exporte producţia pe piaţa europeană.

„În acest sens, România şi Polonia sunt primele state din Uniunea Europeană care şi-au deschis pieţele pentru fermierii moldoveni”, a declarat şeful Executivului de la Chişinău.Totodată, Iurie Leancă a insistat pe necesitatea unor compensaţii pentru producătorii de struguri tehnici, care potrivit lui ar fi un ajutor substanţial pentru fermieri.

La rândul său, Štefan Füle a declarat că va lua în calcul posibilitatea unei asistenţe financiare europene pentru producătorii agricoli.

Totodată, Iurie Leancă a afirmat că reforma justiţiei este o prioritate pentru agenda europeană a Republicii Moldova şi a subliniat necesitatea unui transfer de expertiză în acest domeniu, prin aducerea judecătorilor europeni în Republica Moldova şi asistarea judecătorilor locali.

De asemenea, oficialii au discutat despre situaţia complexă din regiune, referindu-se la evenimentele din ţara vecină, Ucraina.

Întrevederea celor doi oficiali a avut loc în ajunul Reuniunii Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova, la care vor participa, mâine, miniştrii de Externe şi Secretarii de Stat ale țărilor membre UE, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus