Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.08.2014

Vasile Botnari: A început lucrul pe șantierul Chișinău – Ungheni – Sculeni

Vasile Botnari: A început lucrul pe șantierul Chișinău – Ungheni – Sculeni

Ambele companii străine desemnate pentru reabilitarea traseului naţional Chişinău-Ungheni-Sculeni au demarat lucrările, a anunțat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.
 
În timpul vizitei pe şantier, efectuate astăzi, ministrul a precizat că ambele companii contractate au reuşit să se mobilizeze şi să înceapă lucrările de reabilitare a drumului.
 
În cadrul discuţiilor cu reprezentanţii companiei de construcţii, Vasile Botnari a menţionat că o preocupare majoră pentru acest moment este ca toate lucrările planificate să fie efectuate în termen şi calitativ. „Pentru acest drumuri se oferă garanţie de minim 10 ani, iar dacă vor apărea defecte, acestea vor fi remediate din contul companiilor care le reabilitează”, a subliniat ministrul.
 
În același timp, Vasile Botnari a atenționat constructorii de necesitatea organizării traficului, pentru a asigura securitatea circulației pe segmentele reabilitate. „Odată cu intrarea drumului în reabilitare vor apărea şi careva incomodităţi pentru participanţii la trafic. Important este să fie asigurată circulaţia rutieră în condiţii de siguranţă aceste porţiuni”, a punctat Botnari.

Potrivit MTID,  pentru reabilitarea drumului naţional Chişinău-Ungheni-Sculeni, în martie-iunie curent, Administraţia de Stat a Drumurilor a semnat patru contracte în valoare totală de cca 80 milioane de euro, care prevăd reabilitare a 92 km de drum. Două segmente cu o lungime de 40 km vor fi reabilitate de compania azeră Azercom, iar compania cehă OHL va reabilita alți 52 de km. Darea în exploatare a drumului este planificată pentru iulie 2016.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus