Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.08.2014

Programul Compact va reabilita noi porțiuni de drumuri locale

Programul Compact va reabilita noi porțiuni de drumuri locale

Programul Compact al Guvernului SUA va reabilita încă 7 km de drumuri naționale și locale, adițional la cei 93 de km ai traseului Sărăteni-Soroca. Pentru executarea lucrărilor suplimentare de reabilitare a noilor porțiuni de drum din fondurile Programului Compact vor fi alocate circa 4,3 milioane USD.

Printre segmentele de drum ce vor fi reabilitate se numără o porțiune de circa 1,2 km a drumului local la intrarea în orașul Soroca, o porțiune de circa 1,6 km a drumului R14, de la intersecția Sărăteni spre Bălți, și drumul de acces spre stația de pompieri din orașul Soroca. De asemenea, vor fi reconstruite mai multe segmente de drumuri locale, vor fi pavate spațiile parcărilor publice amplasate pe traseu și urmează a fi construite stații noi de așteptare a transportului public în comunitățile amplasate de-a lungul traseului Sărăteni-Soroca.

În acest scop, Fondul Provocările Mileniului Moldova a modificat contractele semnate cu consorțiul companiilor turcești Onur&Summa și compania austriacă Strabag, care execută lucrările de reconstrucție a traseului Sărăteni-Soroca. Potrivit amendamentelor, termenul de executare a lucrărilor noi a fost extins pînă la sfîrșitul lunii septembrie curent.

Reabilitarea porțiunii de drum Sărăteni-Soroca de 93 de km este unul din obiectivele Programului Compact al Guvernului SUA. Lucrările de reconstrucție a traseului au demarat în toamna anului 2012 și au inclus modernizarea infrastructurii drumului și reabilitarea unor segmente de drumuri locale cu o lungime totală de circa 7 km din cele 14 localități amplasate de-a lungul traseului  Sărăteni-Soroca. Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare a traseului Sărăteni-Soroca este de circa 100 milioane USD.

Compact este un program al Guvernului SUA, lansat la 1 septembrie 2010, care are scopul să contribuie pînă în 2015 la creșterea economică și reducerea sărăciei în Republica Moldova prin îmbunătățirea infrastructurii rutiere și susținerea tranziției la agricultura performantă. Programul Compact este implementat de Fondul Provocările Mileniului Moldova și are o valoare totală de 262 milioane USD, acordați grație susținerii generoase a poporului american.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus