Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-08-26/pre-edintele-statelor-unite-ale-americii-barack-obama-a-transmis-un-mesaj-de-felicitare-pre-edintelu-36322.html
Data: Aug 26, 2014 (18:53)

Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a transmis un mesaj de felicitare președintelui Nicolae Timofti cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova

Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a transmis un mesaj de felicitare președintelui Nicolae Timofti cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Vă prezentăm textul integral al mesajului:
„Stimate domnule Președinte,
Alături de cetățenii Statelor Unite, Vă felicit pe Dumneavoastră și cetățenii Republicii Moldova cu ocazia celei de-a 23-a aniversări a independenței Moldovei pe data de 27 august.
Anul trecut a fost unul de referință pentru relațiile dintre Republica Moldova și SUA. Odată cu vizita Secretarului Kerry la Chișinău și cea a Prim-ministrului Leancă la Washington, relațiile dintre națiunile noastre sunt mai puternice ca niciodată. Statele Unite respectă dreptul poporului moldovean de a-și decide în mod liber viitorul și susținem aspirațiile democratice și europene în calitate de cel mai bun garant al securității și prosperității Republicii Moldova în viitor. Sunt fericit să văd că Moldova întreprinde pași importanți întru atingerea acestui obiectiv prin semnarea Acordului de Asociere și obținerea regimului liberalizat de vize cu Uniunea Europeană. Știm că mai sunt multe de făcut, iar Statele Unite sunt gata să ajute Moldova în implementarea reformelor necesare pentru construirea unui viitor mai democratic și prosper.
Statele Unite sunt ferm angajate să ajute Republica Moldova în menținerea suveranității și integrității sale teritoriale. Vom continua să lucrăm împreună în formatul OSCE 5+2 pentru a ajunge la o soluție pașnică, justă și durabilă în rezolvarea conflictului Transnistrean.

Statele Unite prețuiesc prietenia cu poporul moldovean și așteaptă cu interes continuarea cooperării dintre națiunile noastre. Vă rog să acceptați cele mai frumoase urări cu această importantă ocazie”, se mai spune în mesajul transmis președintelui Nicolae Timofti de către președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama.