Trimite e-mail | Printeaza
Social
26.08.2014

Poliţiştii de frontieră vor avea mai multe competenţe şi vor primi locuinţe de serviciu

Aceste prevederi se numără printre propunerile din cadrul proiectului de Lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative privind activitatea Poliţiei de Frontieră, discutate astăzi în cadrul şedinţei de Guvern.

Astfel, cei care în mare parte activează în Direcţiile regionale şi sectoarele Poliţiei de Frontieră, situate în alte localităţi decât cele în care persoana îşi are domiciliul stabil, vor beneficia de locuinţe de serviciu. Propunerea vine să încurajeze tinerii specialişti. În această ordine de idei, s-au reformulat și prevederile ce stipulează dreptul poliţiștilor de frontieră la asigurare socială și asigurarea riscurilor de pierdere parţială sau totală a capacităţii de muncă etc.

Totodată, polițiștii de frontieră îşi fortifică competenţele în examinarea diferitor tipuri de contravenţii, în special vor facilita soluţionarea cauzelor contravenţionale. Documentul conţine şi schimbări privind gradele speciale ale poliţiștilor de frontieră. Astfel, conducerea departamentului va deține gradele speciale de general-locotenent și general-colonel.

În vederea asigurării prevederilor tratatelor și acordurilor internaţionale, Poliţia de Frontieră își va completa competenţele în prevenirea, depistarea şi contracararea migraţiei ilegale şi altor infracţiuni transfrontaliere legate de circulaţia ilegală a traficului de arme şi muniţii, arme de distrugere în masă şi materiale conexe, substanţe şi deşeuri radioactive, deșeuri periculoase, obiecte de artă, obiecte de valoare istorică și arheologică, obiecte proprietate intelectuală, înclusiv specii de animale și plante pe cale de dispariţie.

Modificările propuse corespund Strategiei de reformare a Ministerului Afacerilor Interne şi standardelor Uniunii Europene, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus