Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-08-24/iurie-leanca-festivalul-gustar-este-un-eveniment-de-referintza-pentru-tzara-i-sus-ine-tradi-iile-na-36278.html
Data: Aug 24, 2014 (15:39)

Iurie Leancă: Festivalul „Gustar” este un eveniment de referinţă pentru ţară și susține tradițiile naționale

Prim-ministrul Iurie Leancă a participat astăzi la inaugurarea celei de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional „Gustar". El a fost însoţit de mai mulţi membri ai Cabinetului de miniştri. Premierul a trecut mai întâi pe la standurile de la Festival, a discutat cu participanţii şi a făcut poze în grup.

La deschiderea oficială, șeful Executivului a declarat că Festivalul reprezintă un eveniment frumos şi de referință pentru țară și are drept scop susţinerea tradiţiilor noastre. „Acest eveniment ne reuneşte aici pentru a consemna tradiţiile naţionale, meşteşugăritul, bucatele noastre. Orheiul Vechi este un loc plin de istorie și de viitor", a spus Iurie Leancă.

„Acest festival demonstrează că avem viitor şi acest viitor este european. Avem tradiţii pe care le valorificăm", a declarat președintele PLDM, Vlad Filat, sub patronajul căruia este organizat evenimentul de la Orheiul Vechi.

Festivalul Gustar va dura în acest an trei zile, unde vor evolua mai mulţi artişti autohtoni, dar și formații muzicale de peste hotare. De asemenea, vor avea loc expoziţii de costume populare, de artă plastică şi de instrumente muzicale, degustări de bucate tradiţionale şi de vinuri. Luni, 25 august, evenimentul se va încheia cu un recital al legendei Balcanilor Goran Bregovic și cu un spectacol cu focuri de artificii, anunță un comunicat al Guvernului.