Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
20.08.2014

Executivul vrea să reducă numărul bolilor provocate de alimentaţia incorectă

Documentul prevede instituirea, până în anul 2016,  a unei administrări în domeniul sănătăţii nutriţionale. De asemenea, în 80 la sută din instituţiile de învăţământ şi 70 la sută din spitale va fi creat un mediu favorabil promovării alimentației sănătoase. Un alt obiectiv este reducerea consumului de grăsimi, zahăr şi sare. Acestea sunt doar unele dintre măsurile prevăzute în proiectul Programului Naţional în domeniul alimentaţiei şi nutriţiei pentru anii 2014-2020, care au fost aprobate astăzi de Cabinetul de miniştri.

Programul prevede şi creşterea nivelului de cunoştințe al populației în domeniul alimentației sănătoase până la cel puțin 50 la sută. Un alt obiectiv este ca numărul copiilor alăptați în primele şase luni de viață să ajungă la 60%.

Datele Ministerului Sănătăţii arată că şase la sută dintre copiii cu vârsta de până la cinci ani suferă de retard statutar, condiţionat de insuficienţă cronică de energie. Fiecare al cincilea copil are anemie, iar unul din trei - deficienţă de iod. Situația printre adulţi, de asemenea, este alarmantă. Statisticile oficiale arată că 40 la sută dintre femeile gravide sunt anemice, iar jumătate din populaţia adultă este supraponderală sau obeză, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus