Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-08-19/ponta-anun-a-o-vizita-in-republica-moldova-saptam-na-viitoare-36224.html
Data: Aug 19, 2014 (17:28)

Ponta anunță o vizită în Republica Moldova săptămâna viitoare

Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, în ședința de guvern, că va face o vizită în Republica Moldova în săptămâna care urmează și a solicitat verificarea tuturor proiectelor de sprijin pe care România le derulează pentru această țară.

"Săptămâna viitoare voi merge din nou în Republica Moldova, vreau să verificăm fiecare proiect în parte. Gazoductul, grădinițele, SMURD-ul, mașinile pe care le donăm pentru administrația publică pe care le aveți. Marți, la ședința de guvern, să facem o analiză cum stăm cu toate proiectele de sprijin pentru Moldova. Cred că este esențial în această perioadă în care sunt supuși sancțiunilor de toate tipurile din partea Federației Ruse, să arătăm că-i sprijinim într-un mod concret, nu cu vorbe frumoase, ci cu lucruri absolut concrete", a spus Ponta.

El vorbit despre parteneriatul comercial cu Republica Moldova și despre ceea ce înseamnă acest parteneriat pentru Chișinău.

"Mă bucur să văd că România a devenit țara din care Moldova importă cele mai multe bunuri, înseamnă că devenim și un partener comercial important și alături de dezvoltarea instituțiilor e de fapt cel mai mare sprijin pe care putem să-l dăm Moldovei pentru integrarea în familia europeană", a afirmat premierul.

Pe de altă parte, Ponta i-a solicitat ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlățean, să coordoneze și să sincronizeze poziția României cu a statelor europene și a Statelor Unite ale Americii față de Federația Rusă și în ceea ce privește sancțiunile decise la nivel european.

"Lăsați-i pe cei care au diverse isterii politice în această perioadă, însă vreau ca România să aibă tot timpul, la toate discuțiile pe plan european și cu partenerii noștri americani, o poziție clară, fermă și eficientă în ceea ce facem și o să vă rog, domnule ministru, să faceți același lucru în continuare. Nu vă referiți la bătăliile politice din România, referiți-vă la interesul nostru național și la modul în care România își face de fiecare dată rolul în mod loial de partener european și al Statelor Unite și modul în care sprijinim Ucraina, Moldova și Georgia pe drumul lor european", i-a spus Ponta lui Corlățean, în ședința de guvern, scrie Agerpres.