Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.08.2014

Întrevederea reprezentanţilor politici în reglementarea transnistreană cu participarea grupurilor de lucru pentru educaţie

Întrevederea reprezentanţilor politici în reglementarea transnistreană cu participarea grupurilor de lucru pentru educaţie

La 19 august 2014, la oficiul din Tiraspol al Misiunii OSCE din Moldova, a avut loc întrevederea reprezentanţilor politici în reglementarea transnistreană Eugen Carpov şi Nina Ştanski, cu participarea grupurilor de lucru pentru educaţie, precum şi reprezentanţii partenerilor internaţionali din formatul de negocieri „5+2".

Subiectul primordial discutat în cadrul întrevederii a fost situaţia şcolilor moldoveneşti cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană. În baza celor discutate în formatul „5+2", reprezentanţii politici şi experţii, au abordat subiectul despre elaborarea unui Regulament privind instituirea unui mecanism în  care să fie stabilite principiile de bază ale funcţionării instituţiilor de învăţământ din regiunea transnistreană, subordonate Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova.

În cadrul discuţiilor, de asemenea, fost abordate aspectele tehnice, precum, plata chiriei pentru spațiile în care activează şcolile, inspecţiile comune în şcoli referitor la respectarea normelor sanitaro-igienice și normelor antiincendiu, ş.a.

Eugen Carpov a dat asigurări că autorităţile moldoveneşti depun eforturile necesare pentru identificarea soluţiilor la aspectele tehnice cu care se confruntă şcolile moldoveneşti. În acest context, viceprim-ministrul a subliniat că aspectele tehnice trebuie delimitate de cele politice şi că acestea nu trebuie să pericliteze buna organizare şi desfăşurare a procesului educaţional.

În finalul întrevederii s-a convenit ca reprezentaţii politici în reglementarea transnistreană să continuie discuţiile în cadrul următoarei întrevederi, ce va avea loc pe 25 august, la Chişinău, anunță Biroul pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus