Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.08.2014

Co-președinții Comisiei interguvernamentale moldo - ruse se vor întâlni la Chișinău

Co-președinții Comisiei interguvernamentale moldo - ruse se vor întâlni la Chișinău

Ministerul Economiei informează că, urmare a scrisorii parvenite din partea Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, prin care se propune o întrevedere a Viceprim-ministrului Andrian Candu, ministru al Economiei,  cu Vice-prim ministrul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, s-a stabilit ca aceasta întâlnire să aibă loc pe data de 21 august.

Partea rusă a solicitat organizarea acestei întrevederi pe platforma Comisiei inter-guvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică, între președintele părții moldovenești, Andrian Candu și co-președintele părții ruse, Dmitri Rogozin.

Ministrul Economiei consideră că este de datoria sa să folosească orice prilej pentru a dialoga cu partea rusă și să facă tot ce e posibil pentru a aduce claritate și constructivism în relația dintre cele doua țări. De aceea, un subiect special va fi cel legat de comerț, în contextul restricțiilor impuse de Federația Rusă, prin limitarea importului produselor moldovenești și decizia de introducere a taxelor vamale de către Guvernul rus.

De asemenea, un subiect distinct  ridicat de Ministerul Economiei al Republicii Moldova va fi și furnizarea gazelor naturale, în contextul expirării actualului contract la data de 31 decembrie 2014.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus