Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.08.2014

A fost instituit Consiliul pentru Competitivitate

Cabinetului de miniștri a aprobat, iei, Proiectul Hotărârii de Guvern cu privire la instituirea Consiliului pentru Competitivitate, înaintat de Ministerul Economiei. Noul organ consultativ va contribui la promovarea politicii statului în vederea creşterii competitivităţii Republicii Moldova.
 
Înființarea Consiliului pentru Competitivitate vine ca răspuns la nevoia de a crea un organism public specializat în problemele competitivităţii. Rolul Consiliul de Competitivitate este de a analiza climatul economic și de a genera idei de politici cu impact asupra competitivităţii țării.
 
Potrivit documentului, membrii Consiliul pentru Competitivitate vor coordona, monitoriza şi evalua activităţile ministerelor şi ale autorităţilor administrative centrale în vederea  implementării Foii de parcurs pentru ameliorarea competitivităţii Republicii Moldova, aprobată la 14 ianuarie 2014. Foaia de parcurs are scopul de a elimina constrângerile din sectorul economic pentru implementarea calitativă şi cu succes a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea.
 
Totodată, Consiliul va constitui un parteneriat public-privat pentru promovarea dezvoltării economice sustenabile, stimularea competitivității și promovarea imaginii țării. Astfel, în componenţa nominală a Consiliului pentru Competitivitate vor fi incluși atât reprezentanţi din cadrul ministerelor implicate în realizarea Foii de parcurs, cât şi  reprezentanţi asociaţiilor de business.
 
Consiliul va informa anual Guvernului despre rezultatele obţinute și va veni cu recomandări de îmbunătățire a competitivității țării. Consiliul se v-a întruni de cel puțin două ori pe an sau mai des în funcție de necesitate.
 
 
 
Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) va coordona activitățile Secretariatul Consiliului pentru Competitivitate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus