Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.08.2014

Guvernul își propune să desfășoare mai multe acțiuni prin care să sprijine legumicultorii și pomicultorii din țară

Guvernul își propune să desfășoare mai multe acțiuni prin care să sprijine legumicultorii și pomicultorii din țară

Acțiunile  Guvernului pentru susținerea sectorului agricol au fost anunțate de Prim-ministrul Iurie Leancă după întrevederea de astăzi cu producătorii de fructe și legume, dar și cu reprezentanții fabricilor de conserve. Părțile au discutat despre măsurile ce ar putea fi luate ca urmare a sancțiunilor impuse de autoritățile de la Moscova la importul de fructe și legume moldovenești pe piața rusă, începând cu data de 21 iulie 2014.

Șeful Executivului a anunțat că Guvernul își propune să desfășoare mai multe acțiuni prin care să sprijine legumicultorii și pomicultorii din țară. Astfel, în cadrul acțiunii „Fructele noastre sunt cele mai gustoase”, începând cu 16 august în toate raioanele vor fi organizate iarmaroace. Totodată, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, în perioada 27-31 august, vor fi amplasate gherete unde producătorii autohtoni își vor vinde marfa. O altă acțiune a Guvernului este întitulată „Un măr pentru fiecare pasager”. În cadrul acesteia, Compania „AIR Moldova” va oferi pasagerilor mere, struguri şi prune achiziționate de la producătorii autohtoni, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Totodată, Iurie Leancă a spus că Executivul a cumpărat deja mere în valoare de 20 de milioane de lei, care vor fi împărţite în grădinițe, şcoli şi armată începând cu 1 septembrie, în cadrul acțiunii „Un măr pentru sănătate”. Mai mult decât atât, la 30 august va avea loc acțiunea „Plăcinta care ne uneşte”. „Împreună cu colegii din Guvern, voi participa la prepararea unei plăcinte cu mere, pe care o vom denumi sugestiv „Plăcinta care ne uneşte”. Vom invita oamenii să guste din, credem, cea mai mare plăcintă cu mere din istoria Moldovei”, a precizat Premierul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus