Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.08.2014

Guvernul Republicii Moldova pledează pentru un dialog constructiv cu Federația Rusă

Guvernul Republicii Moldova pledează pentru un dialog constructiv cu Federația Rusă

Premierul Iurie Leancă a discutat în seara zilei, la Balti, despre măsurile de ameliorare a situației din domeniul agricol, cu un grup de fermieri care și-au scos tehnica agricolă în drum, în semn de protest față de restricțiile impuse de Federația Rusă la importul de fructe moldovenești.

Premierul a îndemnat fermierii să se întoarcă în câmp și să își strângă roada, deoarece fabricile sunt gata să proceseze marfa.

Iurie Leancă le-a dat asigurări fermierilor că vor primi compensații până în luna octombrie a anului curent. Totodată, pentru roada din toamnă, Guvernul va invita importatorii din Egipt, Qatar și alte state interesate de procurarea fructelor moldovenești să efectueze o vizită în Republica Moldova - o masură menită să-i ajute pe fermieri să-și gaseasca cât mai repede cumpărători.

„Eu personal și colegii mei din Cabinetul de miniștri ne dorim să soluționăm aceste probleme, dar pentru aceasta, avem nevoie să ne așezăm la o masă de negocieri, pentru ca împreună să găsim cea mai bună ieșire din situație", a subliniat Iurie Leancă.

Șeful Cabinetului de miniștri a reiterat că Guvernul Republicii Moldova pledează pentru un dialog constructiv cu Federația Rusă, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus