Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.08.2014

Peste 50 de proiecte ECO de succes s-au înscris în Competiţia Moldova Eco-Energetica, ediţia 2014

Peste 50 de proiecte ECO de succes s-au înscris în Competiţia Moldova Eco-Energetica, ediţia 2014

Peste 50 de dosare s-au înscris în Competiţia Moldova Eco-Energetica, ediţia 2014, cele mai multe concurând pentru categoriile de Cel mai Bun Proiect în Energia Solară, Geotermală şi Bioenergie. Proiectele inovative în utilizarea şi promovarea energiei regenerabile şi eficienţei energetice au fost depuse de persoane private, instituţii publice, companii private, reprezentanţi ai societăţii civile, mass media în perioada activă concursului: 5 martie – 5 august curent.

Dosarele participanţilor la concurs  au fost depuse pentru 9 categorii, inclusiv 12 subcategorii, ce reprezintă toate formele de utilizare a energiei regenerabile şi eficienţă energetică, precum şi  categorii de promovare a acestora.

Dosarele urmează a fi evaluate de 16 experţi  grupaţi în patru paneluri de evaluare, în baza criteriilor de evaluare specifice pentru fiecare categorie, ce se conţin în Regulamentul  de organizare şi desfăşurare a Competiţiei Moldova Eco-Energetica 2014. Fiecare panel este alcătuit din 4 persoane care reprezintă instituţiile statului conexe domeniului energiei regenerabile şi eficienţei energetice, specialiști cu renume din domeniul energeticii, reprezentanți ai mediului academic și ai societății civile, jurnaliști, experţi în mass media şi comunicare.  Dosarele înscrise în competiţie vor fi  examinate în trei etape: (1) evaluarea de către panelurile de evaluare a dosarelor depuse, (2) vizita de verificare în teren pentru primele trei dosare selectate per fiecare categorie şi (3) decizia Consiliului de Coordonare.

Câştigătorii Competiţiei Moldova Eco-Energetica 2014 vor fi cunoscuţi şi premiaţi cu trofee şi alte premii valoroase la Gala Moldova Eco-Energetica ce va avea loc pe 5 decembrie curent în Chişinău.

Competiţia Moldova Eco-Energetica este la cea de-a treia ediţie.  Moldova Eco-Energetică este cel mai mare concurs de premiere a iniţiativelor de succes în sectorul energiei regenerabile şi eficienţei energetice. Scopul competiţiei este de a susține cele mai importante inițiative în producerea, transmiterea, distribuţia şi consumul eficient de energie din surse regenerabile, precum şi în  dezvoltarea şi promovarea tehnologiilor moderne, a inovaţiilor în domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice.

Moldova Eco Energetică este organizată de Ministerul Economiei şi Agenţia pentru Eficienţă Energetică, la iniţiativa şi în parteneriat cu Proiectul Energie şi Biomasă din Moldova, finanţat de Uniunea Europeană şi co-finanţat, implementat de PNUD Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus