Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.08.2014

Transparenţă maximă în oportunităţile de finanţare a afacerilor

Transparenţă maximă în oportunităţile de finanţare a afacerilor

În scopul maximizării transparenţei asistenţei financiare externe pentru finanțarea afacerilor în Republica Moldova, a fost lansată pagina web www.finantare.gov.md.

Mai multe consultări în cadrul Consiliului Economic al Prim-ministrului cu reprezentanţi ai mediului de afaceri au relevat accesul la finanţare drept una din principalele probleme în calea dezvoltării sectorului privat. Resursele financiare atrase de Guvernul Republicii Moldova de la diferiţi parteneri de dezvoltare ai ţării  pentru finanţarea directă a afacerilor contribuie la rezolvarea acestei probleme.

Prin intermediul acestui portal, elaborat de Secretariatul Consiliului Economic al Prim-ministrului, agenţii economici din Republica Moldova se vor putea informa mai bine despre oportunitățile de finanțare disponibile din sursele Guvernului Republicii Moldova, guvernelor străine și ale organizațiilor financiare internaționale.

Pagina web www.finantare.gov.md vine să îmbunătățească transparența finanțării externe pentru dezvoltarea sectorului privat, dar și să faciliteze accesul antreprenorilor la finanțare, consolidând informația, care până în prezent era fragmentată pe diferite resurse guvernamentale și uneori incompletă.

www.finantare.gov.md reprezintă o bază de date on-line cu opțiune de căutare și sortare ușor de utilizat, astfel încât agenţii economici să poată identifica schema optimă de finanţare a afacerii lor, în funcţie de domeniul în care activează şi obiectivele de dezvoltare a afacerii lor. Informaţia dată urmează să fie actualizată, în funcție de resursele noi disponibile. Această pagină web va fi un modul separat al platformei guvernamentale existente www.amp.gov.md.

Crearea acestui portal a fost susținută de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Corporația Financiară Internațională, informează Secretariatul Consiliului Economic al Prim-ministrului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus