Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.08.2014

Reprezentanți ai mediului de afaceri din sectorul agroalimentar sunt informați despre comerțul pe piața UE

Reprezentanți ai mediului de afaceri din sectorul agroalimentar sunt informați despre comerțul pe piața UE

Reprezentanți ai mediului de afaceri din sectorul agroalimentar sunt informați despre Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană și regulile de comerț pe piața comunitară. În perioada 4-12 august 2014, în diferite regiuni ale țării, Camera de Comerț și Industrie a Moldovei în parteneriat cu Asociația Businessului European desfășoară un ciclu se seminare practice.

Potrivit lui Sergiu Harea, director al Departamentului Economie al CCI, trainingurile au scopul de a consolida capacitățile întreprinderilor mici și mijlocii și a instrui oamenii de afaceri privind aspectele Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu UE.

”Primul seminar este organizat pe 4 august curent, la filiala Soroca a CCI, unde participă circa 40 de reprezentanți ai businessului și ai administrațiilor publice locale din raioanele Soroca, Drochia și Florești.

În calitate de trainer a fost invitat expertul belgian Luc Van Looveren, care le va vorbi participanților despre administrarea vamală, regulile de acces pe piața UE pentru produsele agricole și alimentare, organizarea comună a pieţelor agricole în UE, cerinţele tehnice pentru fabricarea şi vânzarea produselor alimentare în UE etc”, a precizat Sergiu Harea.

Potrivit CCI, în perioada 4-12 august instruiri similare vor fi desfășurate și la filialele Bălţi, Edineţ, Cahul, Găgăuzia, Râbnița. La Chişinău, seminarul va fi organizat sâmbătă, 9 august.

Participarea la traininguri este gratuită.

Menționăm că, ciclul de instruire are loc în cadrul Proiectului ”Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Comprehensiv Republica Moldova - Uniunea Europeană. Informarea și consolidarea capacităților agenților economici”, finanțat de Corporația Financiară Internațională și Guvernul Suediei.

Informații suplimentare privind Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Comprehensiv RM – UE pot fi obținute la Liniile fierbinți:

Camera de Comerț și Industrie,

mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare 151

tel: 022 22-33-10, Dorin Rojnevschi

e-mail: project@chamber.md

www.chamber.md

Asociaţia Businessului European,

mun. Chișinău, str. 31 August 139

tel:  0 795 52 777, Olesea Ghedrovici

e-mail: olesea_m@rambler.ru

www.eba.md

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus