Trimite e-mail | Printeaza
Social
04.08.2014

În luna septembrie a anului curent la Soroca va demara construcția locuințelor sociale

În luna septembrie a anului curent la Soroca va demara construcția locuințelor sociale. Despre obligațiunile antreprenorului general, graficul de execuție a lucrărilor, precum și detaliile proiectului s-a discutat, la finele săptămînii trecute, în cadrul unei ședințe de lucru organizate la Soroca.

Iunona Lungul, directorul Unității de Implementare a fazei II a Proiectului de construcție a locuințelor sociale pentru personele nevoiașe din Republica Moldova a comunicat că a întrunit în ședință reprezentanți ai firmei de construcție și administrației publice locale pentru a prezenta responsabilitățile părților în proiect și pentru a asigura demararea costrucției la timp.

”Pentru demararea unei construcții este necesar de pregatit și de organizat terenul și șantierul ce urmează să se formeze. Pînă la sfîrșitul lunii august constructorul va pregăti zona și va asigura șantierul cu toată tehnica necesară pentru construcție. Totodată, am stabilit o perioadă concretă pentru pregătirea șantierului de construcție, am nominalizat responsabilitățile părților, inclusiv obligativitatea antreprenorului în respectarea documentației de proiect și a legislației privind calitatea în construcții, incusiv respectarea graficului de execuție a lucrărilor” a menționat Iunona Lungul.

Autoritățile publice locale sunt mulțumite de inițierea proiectului, au precizat că în raionul Soroca sunt familii cu venituri mici, tinere familii cu mulți copii, persoane cu nevoi speciale care nu reușesc să își achiziționeze o locuință, iar oferirea în locațiune a unui apartament va soluționa problema asigurării cu spațiul locativ în raion.

Valoarea totală a obiectului din raionul Soroca constituie circa 2, 1 mln euro. 65% din costul total al proiectului ofera Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE) în cadrul unui Acord cadru de împrumut pe un termen de pînă la 20 de ani. Aportul țării noastre este de 35% și constă în oferirea terenului, construcției nefinalizate și a documentației de proiect, inclusiv a unei contribuții financiare de circa 160 mii euro.

Amintim, locuințele sociale în  Republica Moldova sunt construite cu suportul financiar al BCE care oferă țării noastre circa 20,4 mln euro. Pînă la finele anului 2018, cînd se finalizează faza II a proiectului, urmează a fi construite circa 700 de locuințe sociale, informează Serviciul de presa MDRC.
--

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus