Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-07-31/constructzia-sensului-giratoriu-la-interesectzia-bd-moscova-str-alecu-russo-36037.html
Data: Jul 31, 2014 (21:00)

Construcţia sensului giratoriu la interesecţia bd. Moscova – str. Alecu Russo

Primăria municipiului Chişinău informează despre începutul lucrărilor de construire a sensului giratoriu la interesecţia bd. Moscova – str. Alecu Russo – str. Kiev – str. Bogdan-Voievod. Rondul va avea diametrul de 15 m, iar lucrările de amenajare vor dura circa două săptămâni.

În prima etapă, se vor efectua lucrări de montare a celor două nivele de borduri, ulterior pe tot perimetrul va fi aplicat pavaj din piatră de granit şi amenjate spaţii verzi. 

De asemenea, serviciile municipale urmează să efectueze o serie de alte lucrări aferente, precum schimbarea şi reamplasarea bordurilor pe tot perimetrul intersecţiei celor patru străzi, asfaltarea până la nivelul trecerilor de pietoni, aplicarea marcajului rutier şi a indacatoarelor circulaţiei rutiere. 

Construirea sensului giratoriu face parte din amplul proiect de reconstruţie a străzii Alecu Russo şi are drept scop fluidizarea circulaţiei rutiere la una din cele mai aglomerate intersecţii din capitală.

Decizia de a construi sensul giratoriu în această intersecţie a fost aprobată de către municipalitate după ce anterior, cu titlu de experiment, a fost amenajat temporar din balize, un rond cu respectarea tuturor normelor securităţii în trafic. Rezultatele exeperimentului au demonstrat că traficul rutier este mai bine organizat, fără dirijarea prin semafor.

De notat că, lucrările de reconstrucţie a străzii Alecu Russo au demarat la sfârşitul anului 2012, iar costul proiectului este de circa 100 mil.lei.