Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.07.2014

În sesiunea de toamnă deputații urmează să discute și să voteze în lectura a doua o serie de proiecte importante

În sesiunea de toamnă deputații urmează să discute și să voteze în lectura a doua o serie de proiecte importante

Vicepreședintele Parlamentului Sergiu Sîrbu a discutat cu reprezentanții Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova despre implementarea legilor votate de Parlament în sesiunea de primăvară și Agenda de Asociere dintre Republica Moldova și UE.

Oficialii europeni l-au felicitat pe Sergiu Sîrbu cu ocazia alegerii în funcția de Vicepreședinte al Parlamentului, dorindu-i succes în activitatea legislativă. ”Aveți reputația unui bun jurist și aveți toate calitățile necesare pentru a face față acestei funcții într-o perioadă atât de importantă pentru Republica Moldova, când a fost semnat și ratificat Acordul de Asociere cu UE”, au menționat reprezentanții Delegației Uniunii Europene.

Sergiu Sîrbu a declarat că Republica Moldova este recunoscătoare UE pentru sprijinul oferit țării noastre în procesul de modernizare, exprimându-și încrederea că și în continuare vor fi depuse toate eforturile pentru apropierea Republicii Moldova de UE. Potrivit Vicepreședintelui Parlamentului, sesiunea parlamentară de primăvară a fost una productivă, în care deputații au reușit să adopte mai multe acte legislative importante, care au fost consultate cu experții europeni și care, fiind implementate, vor contribui la dezvoltarea Republicii Moldova.

La solicitarea reprezentanților UE, Vicepreședintele Parlamentului s-a referit și la pachetul de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului. Sergiu Sîrbu a precizat că adoptarea legilor respective în Parlament nu s-a reușit din motive de procedură legislativă, dar deputații au participat la elaborarea acestora, consultând partenerii europeni de dezvoltare. ”Aceste legi sunt foarte importante. Dincolo de toate speculațiile existente, nici Guvernul și nici Parlamentul n-a avut intenția de a adopta legi care să fie în defavoarea cetățenilor”, a spus Vicepreședintele Parlamentului.

Totodată, Sergiu Sîrbu a precizat că în sesiunea de toamnă deputații urmează să discute și să voteze în lectura a doua o serie de proiecte importante în vederea implementării în continuare a reformelor asumate, potrivit unui comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus