Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.07.2014

Republica Moldova ar putea avea un Acord de liber schimb cu China

Republica Moldova ar putea avea un Acord de liber schimb cu China

Necesitatea lansării discuțiilor privind semnarea unui asemenea Acord, dar și alte subiecte ce vizează perspectivele de cooperare economică moldo-chineză, au fost abordate la întrevederea de astăzi dintre Vicepremierul Andrian Candu, ministru al Economiei și Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, E.S. Tong Mingtao.

Referindu-se la perspectivele dialogului în domeniul economic cu partea chineză, Andrian Candu a confirmat disponibilitatea țării noastre de a intensifica dialogul cu China: „Avem un potenţial de cooperare semnificativ, iar obiectivul nostru este acela de a găsi modalităţi avantajoase de a-l exploata pe deplin și de a atrage investițiile chineze în țara noastră.”

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, Tong Mingtao, a subliniat importanță majoră pe care o acordă China cooperării între cele două state, urmărind să devină un partener cheie pentru Republica Moldova.

Oficialii au mai convenit să continue dialogul politic inter-guvernamental pe toate filierele, mai ales în perspectiva lansării unor discuții privind eventualitatea încheierii unui acord de liber schimb între cele două state.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus