Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.07.2014

Conducerea unei bănci, reţinută de CNA şi procurorii anticorupţie

Conducerea filialei teritoriale din raionul Râşcani a unei instituţii bancare a fost reţinută de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Este vorba despre directorul filialei, contabilul - şef adjunct si seful depozitului de valori. Toţi trei sunt cercetaţi penal pentru delapidare de mijloace financiare în proporţii deosebit de mari, suma estimată depăşind 10 000 000 de lei.

La baza pornirii dosarului a stat sesizarea adresată CNA de către administraţia Băncii de Economii care a depistat lipsa numerarului după efectuarea unui audit intern. Potrivit datelor preliminare, suspecţii ar fi delapidat banii în perioada 2007-2014.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în temeiul al. 5 art. 191 Cod Penal -  delapidarea averii străine. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă închisoare de la 8 la 15 ani. De menţionat că, în urma acţiunilor de urmărire penală, efectuate de CNA şi procurori, figuranţii au restituit o parte din mijloacele sustrase.

Potrivit CNA, Judecătoria Buiucani a emis mandat de arest pe numele a trei învinuiţi pe un termen intre 20 si 25 de zile.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus