Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.07.2014

Comentariul Lilianei Viţu, purtător de cuvânt al Prim-ministrului Iurie Leancă, în legătură cu afirmaţiile deputatului Veaceslav Ioniţă

Este bine ştiut faptul că agenda de reforme a Guvernului - în special, lupta cu corupţia în diferite domenii - a întâmpinat rezistenţă. O manifestare a acestei rezistenţe a fost şi blocareamai multor legi, inclusiv în Comisia economie, buget şi finanţe.

Subliniez că legile asupra cărora Guvernul şi-a angajat răspunderea politică au fost elaborate în strânsă colaborare cu instituţiile financiare internaţionale, care au pledat pentru aprobarea cât mai rapidă a acestor acte legislative.

Prin afirmaţiile făcute astăzi – o furtună într-un pahar cu apă - domnul Ioniţă mai mult s-a discreditat, decât a explicat de ce a admis blocarea unor legi extrem de importante în comisia pe care o conduce.

Amintim că, șeful comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, acuză Guvernul de prejudicierea bugetului de stat cu 1 mlrd de lei. Deputatul a declarat luni, la o conferință de presă, că, în opinia lui, anume acestea vor fi consecințele celor 11 proiecte de lege pe care Guvernul le-a aprobat pe 21 iulie, asumându-și pentru ele responsabilitatea în fața Parlamentului. Veacesav Ioniță a menționat că în aceste legi există scheme de corupție, îndreptate spre delapidarea banilor din buget, inclusiv prin firme-fantomă. Potrivit lui, anume din aceste motive, legile nu ar fi trecut de comisia de profil în varianta prezentată de Guvern.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus