Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.07.2014

Procedura de trecere a frontierei moldo-ucrainene pentru produsele agricole moldovenești - simplificată la maxim

Procedura de trecere a frontierei moldo-ucrainene pentru produsele agricole moldovenești - simplificată la maxim

Urmare a discuției telefonice a Primului-ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă, cu Prim-ministrul Ucrainei, Arsenii Iațeniuc, conducătorii autorităților vamale au convenit asupra facilitării exporturilor de produse agricole Moldovenești pe teritoriul Ucrainei.

Această decizie s-a aprobat în contextul convorbirii telefonice a Directorului general, Tudor Balițchi cu omologul său ucrainean, Anatolii Macarenco. În timpul discuției, Tudor Balițchi a făcut referință la mecanismele de colaborare transfrontaliere existente și la procedurile simplificate consemnate în protocoalele de colaborare vamala bilaterală.

Partea ucraineană a oferit asigurări în privința neadmiterii barierelor netarifare la importul produselor agricole din Republica Moldova. În special, a fost examinat aspectul evaluării mărfurilor în vamă, care are impact direct asupra plăților vamale achitate la import. În acest sens, exportatorii din Moldova vor exporta produse agricole în Ucraina în baza valorii reale a acestora și fără costuri suplimentare.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal, Tudor Balițchi a reiterat necesitatea intensificării conlucrării între autoritățile vamale în vederea fluidizării traficului la frontiera.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus