Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.07.2014

Ponta: România va acorda Moldovei tot sprijinul la nivel european pentru depășirea sancțiunilor impuse de Rusia

Ponta: România va acorda Moldovei tot sprijinul la nivel european pentru depășirea sancțiunilor impuse de Rusia

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că România acordă și va acorda în continuare Republicii Moldova tot sprijinul la nivel european pentru a reuși să depășească situația creată de sancțiunile economice impuse de Federația Rusă Chișinăului în ceea ce privește exporturile de produse agricole și agroalimentare.

"Sancțiunile și necazurile ajung din păcate în special spre cei de pe partea cealaltă a Prutului. Am discutat cu primul-ministru Leancă și va avea tot sprijinul nostru în ceea ce privește măsurile de sancțiune economică la care Moldova este supusă din partea Federației Ruse. Ministrul Agriculturii, domnul Constantin, a discutat cu comisarul european și cu ceilalți parteneri ai noștri ca să sprijinim Moldova", a declarat premierul la ședința de Guvern.

Ponta a subliniat că a dorit să facă această mențiune pentru a evidenția faptul că sprijinul acordat Republicii Moldova este al României și nu doar al Ministerului Agriculturii.

Vroiam să spun eu, ca să nu pară că este doar sprijinul ministrului Agriculturii, din partea României tot sprijinul pentru ridicarea cotelor pe piața europeană pentru produsele agricole, agroalimentare, din Moldova. Este un obiectiv important pentru România și e un sprijin concret pe care-l acordăm Moldovei", a declarat premierul.

Victor Ponta a adăugat că la finalul ședinței de Guvern, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, urmează să prezinte și în cadrul unui briefing de presă "modul în care vor evolua spre pozitiv,(...), plățile directe în 2015 și în perioada următoare".

Serviciul federal de supraveghere veterinară și fitosanitară din Federația Rusă (Rosselhoznadzor) a anunțat luni că a suspendat importurile de conserve de legume din Republica Moldova, potrivit RIA Novosti.

Măsura a fost luată la câteva zile după ce aceeași agenție a interzis importul de fructe din Republica Moldova, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus