Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.07.2014

Ministrul pentru Energie: Gazoductul Iaşi-Ungheni va fi operaţional la sfârşitul lunii august

Ministrul pentru Energie: Gazoductul Iaşi-Ungheni va fi operaţional la sfârşitul lunii august

Gazoductul Iaşi-Ungheni va fi operaţional la sfârşitul lunii august, în termenul stabilit şi cu un buget cu 10% mai mic decât cel planificat, l-a anunţat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, pe premierul Ponta, precizând şi că Transgaz a finalizat discuţiile privind acordul de operare/

Datele au fost prezentate de către ministru în şedinţa de miercuri a Guvernului, după ce premierul Victor Ponta s-a interesat dacă sprijinul energetic al României acordat Republicii Moldova va fi concretizat în august şi dacă prin gazoductul Iaşi-Ungheni va trece "prima moleculă de gaz".

"Înaintea şedinţei de guvern am fost informat de colegii de la Transgaz că s-au finalizat discuţiile privind acordul de operare pe interconectorul Iaşi-Ungheni. Cred că la sfârşitul lunii august putem să concluzionăm finalizarea acestui proiect important şi le mulţumesc tuturor colegilor care au contribuit la finalizarea lui în termenul stabilit şi cu un buget cu 10% mai mic decât bugetul iniţial planificat", l-a informat ministrul de resort pe premier.

Ponta i-a spus acestuia să "nu mai dea idei" că se duce "cineva" în zonă şi contestă realizarea interconectării.

"Vedeţi, nu daţi idei, că se duce cineva în inspecţie pe acolo să arate că nu există gazoductul, deci aveţi grijă. Important e că mesajul acesta, sprijinul pentru Moldova, e mai bine simţit decât orice alte vorbe umflate", a mai spus Ponta.

România şi Republica Moldova lucrează la construcţia unei conducte de gaze între cele două ţări, pe ruta Iaşi şi Ungheni, având ca obiectiv interconectarea sistemelor de transport al gazelor naturale, scrie Mediafax.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus