Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.07.2014

Hugh Bayley: Deciziile privind apărarea și securitatea națională aparțin autorităților Republicii Moldova

Hugh Bayley: Deciziile privind apărarea și securitatea națională aparțin autorităților Republicii Moldova

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut astăzi o întrevedere cu Președintele Adunării Parlamentare a NATO, Hugh Bayley, care efectuează, pentru prima dată, o vizită oficială în Republica Moldova.

Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii au vizat cooperarea bilaterală în cadrul Planului Individual de Acțiuni al Parteneriatului Republica Moldova-NATO, în special la nivel parlamentar, situația internă și impactul contextului regional asupra țării noastre.

Igor Corman s-a referit prioritățile agendei europene a Republici Moldova, menționând că țara noastră mizează în continuare pe suportul statelor membre ale Uniunii Europene pentru parcursul european. „Am venit cu un proiect concret de modernizare a Republici Moldova. Suntem hotărâți să continuăm calea europeană și să le asigurăm cetățenilor noștri o viață mai bună”, a subliniat Președintele Parlamentului.

Referindu-se la dezvoltarea cooperării cu NATO, șeful Legislativului a menționat că țara noastră este interesată în expertiza Alianţei Nord-Atlantice privind reformarea domeniului național de apărare și securitate.

La rândul său, Președintele Adunării Parlamentare a NATO, Hugh Bayley a salutat parcursul european al țării noastre. Oficialul a menționat că NATO respectă statutul de neutralitate a Republicii Moldova, precizând că Alianța are relații excelente cu mai multe state neutre, precum Suedia și Austria. Totodată, Hugh Bayley a reiterat că NATO sprijină independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și eforturile țării noastre în vederea soluţionării pe cale paşnică a conflictului transnistrean. „Deciziile privind apărarea și securitatea națională aparțin autorităților Republicii Moldova. Noi suntem partenerii dumneavoastră și respectăm statutul de neutralitate al Republicii Moldova”, a menționat Președintele Adunării Parlamentare a NATO.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, la întrevedere au mai participat Președintele Fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, Președintele Fracțiunii parlamentare a PLR, Ion Hadârcă, precum și vicepreședinții AP NATO, Daniel Bacquelaine și Karl Lamers, Secretarul general, David Hobbs.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus