Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.07.2014

Republica Moldova îşi va intensifica relaţiile cu statul Israel

Republica Moldova îşi va intensifica relaţiile cu statul Israel

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut astăzi o întrevedere cu Uzi Landau, Ministrul Turismului din Israel. Oficialii au discutat despre relaţiile moldo-israeliene, cooperarea în domeniul economic şi social, precum şi despre efectele eliminării, de către Israel, a regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni.

Părţile au vorbit despre necesitatea intensificării comerţului bilateral şi rolul, în acest sens, al comisiei interguvernamentale de profil.

„Relaţiile dintre Republica Moldova şi statul Israel au fost întotdeauna prietenoase, ceea ce reprezintă o premisă excelentă pentru obţinerea unor beneficii reciproc avantajoase”, a spus Iurie Leancă. 

Premierul a mulţumit statului israelian pentru decizia de a anula, din 1 august curent, regimul de vize pentru cetăţenii moldoveni, dar şi pentru acordul interguvernamental prin care cetăţenii moldoveni pot munci legal în Israel.  Potrivit şefului Cabinetului de miniştri, abolirea vizelor va contribui și mai mult la aprofundarea relațiilor bilaterale, în primul rând a celor interumane. Oficialii au menţionat că odată cu ridicarea vizelor, ar fi binevenită și intensificarea curselor aeriene între cele două țări.

La rândul său, oficialul de la Tel Aviv a subliniat că relaţiile moldo-israeliene au un potenţial enorm de valorificat, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus