Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.07.2014

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu comisarii europeni Dacian Cioloş şi Karel de Gucht

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu comisarii europeni Dacian Cioloş şi Karel de Gucht

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 22 iulie 2014, o întrevedere cu comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, precum şi o întrevedere cu comisarul european pentru Comerţ, Karel de Gucht.

În cadrul discuţiilor, ministrul Natalia Gherman a informat comisarii europeni despre etapele premergătoare aplicării provizorii a Acordului de Asociere RM-UE, care include Zona de Liber Schimb, şi a făcut referire la acţiunile întreprinse de autorităţile Republicii Moldova în acest sens. De asemenea, a fost reiterată solicitarea de obţinere a asistenţei din partea UE pentru reformarea sectorului agroindustrial, în vederea valorificării pe deplin a oportunităţilor oferite de noul regim.

Înalţii oficiali au făcut un schimb de opinii pe marginea ultimelor decizii unilaterale ale Federației Ruse cu privire la importul produselor moldoveneşti pe piaţa rusească. În context, şefa diplomaţiei moldovene a remarcat că R. Moldova contează mult pe sprijinul Uniunii Europene în vederea depăşirii consecinţelor negative generate de aceste decizii.

Potrivit MAEIE, ambele părţi au reiterat importanţa Acordului de Asociere, care va deschide accesul pentru producătorii moldoveni pe piaţa UE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus