Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.07.2014

Companii chineze caută parteneri de afaceri în domeniul medical din Moldova

Companii chineze caută parteneri de afaceri în domeniul medical din Moldova

O delegaţie a oamenilor de afaceri chinezi a vizitat Republica Moldova în perioada 16-19 iulie curent, fiind în căutare de parteneri în Republica Moldova, în vederea promovării produselor de sterilizare de ultimă generaţie, creării unei întreprinderi mixte, şi implementarea unor proiecte investiţionale.

Reprezentanții companiei Shinva Medical Instrument s-au întâlnit cu reprezentanţi ai autorităţilor şi conducători a mai multor instituţii medicale din republică. Astfel, în timpul discuţiilor cu Viceministrul sănătăţii RM, dl Mihai Ciocanu şi Directorul adjunct al Agenţiei Medicamentului, dn Alexandru Spînu, s-a discutat posibilitatea sponsorizării de către companie a unui spital, în vederea modernizării echipamentului medical.

Din componenţa delegaţiei au făcut parte directorul fabrica de sterilizatoare, Qu Jing, directorul de marketing, Li Mingtao, și reprezentantul companiei în ţările CSI, Haojung Wang.

Potrivit CCI, volumul comerţului bilateral (fără a se ţine cont de activitatea comercială a agenţilor economici din raioanele de est) a Republicii Moldova cu China, pentru primele cinci luni ale anului 2014, a înregistrat suma de 181,2 mil. USD. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, volumul comerţului exterior a scăzut cu 2,2%.

Exportul de mărfuri realizat în perioada analizată, a înregistrat suma de 2,1 mil. USD, crescind cu 16,6 % faţă de anul precedent. China deţine o pondere de 0.22% în volumul total al exportului RM.

Importul de mărfuri efectuat în perioada menţionată în Republica Moldova din China a însumat 179,1 mil. USD şi a înregistrat o scadere de 2,45 % în raport cu anul 2013. China deţine o pondere de 8,55% în volumul total al importului RM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus