Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.07.2014

Comisarului European pentru Sănătate şi Ministrul Agriculturii au vizitat două întreprinderi: de producere a ouălor şi de mezeluri

Comisarului European pentru Sănătate şi Ministrul Agriculturii au vizitat două întreprinderi: de producere a ouălor şi de mezeluri

Azi, Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov i-a însoţit pe Tonio Borg, Comisar European pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorilor, Joseph Scerri, membru al Cabinetului şi Koen Van Dyck, Şef al Serviciului DG SANCO în vizita întreprinsă la fabrica avicolă „Pasărea Argintie” din Ciorescu, unde oficialii au luat cunoştinţă de procesul tehnologic şi condiţiile de activitate ale producătorilor de ouă. În prima jumătate a zilei oficialii europeni au vizitat şi SRL „Rogob”, specializată în producerea de mezeluri.

Solicitat de jurnalişti să se expună asupra vizitelor la aceste două întreprinderi, Comisarul European şi-a exprimat satisfacţia pentru starea de lucruri şi tehnologiile avansate care se utilizează la aceste două unităţi de producere, menţionând că ascensiunea spre standardele europene, va permite producătorilor locali să înceapă într-o perioadă cât mai scurtă livrarea producţiei pe pieţele din Uniunea Europeană. Ministrul Agriculturii, a ţinut să specifice, că crearea condiţiilor de reorientare a producătorilor de ouă şi carne de pui spre piaţa europeană este unul din obiectivele de bază ale Ministerului Agriculturii. „Avem mai multe întreprinderi, care au sporit nivelul calităţii produselor şi vor avea posibilitatea, într-un viitor apropiat, să livreze ouăle şi carnea de pui în ţările UE. Însă scopul nostru este ca de facilităţile acestei pieţe să beneficieze cât mai mulţi producători, care urmează să se alinieze la standardele europene”. 

Potrivit MAIA, Republica Moldova și-a stabilit drept obiectiv armonizarea, în cel mai scurt timp, a standardelor de producere pentru a obține acces la exportul pentru următoarele produse ouă, carne de pui şi acvacultura. Vizita Comisarului European vine să aprecieze la justa valoare eforturile autorităților moldovenești în realizarea acestor priorități.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus