Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.07.2014

Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republic Moldova - România s-a lansat vineri la Chișinău

Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova - România și-a lansat vineri activitatea la Chișinău. România fiind unul dintre principalii parteneri economici ai Republicii Moldova, Camera Bilaterală își propune să creeze un cadru de comunicare și dezvoltare a relațiilor dintre oamenii de afaceri din Moldova și România.

Sistemul cameral din România împlinește în acest an 150 de ani, astfel extinderea și împărtășirea experienței acumulate în Republica Moldova este de natură să contribuie la consolidarea relațiilor între cele două țări, a declarat președintele Camerei Bilaterale de Comerț și Industrie Republica Moldova – România, Constantin Vieru.

Vicepreședintele CCI din Republica Moldova, Vladimir Didilică, a salutat crearea Camerei Bilaterale de Comerț și Industrie, România, ca țară membră a Uniunii Europene, fiind și piață de desfacere pentru produsele moldovenești, dar și o punte pentru exportul acestora în alte țări membre ale UE.

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agriculură Vaslui, Ionel Constantin, a transmis un mesaj de felicitare din numele președintelui CCI România, Mihai Darabari, precum și o distincție pentru fostul președinte al CCI a Republicii Moldova, Gheorghe Cucu, pentru eforturile depuse în dezvoltarea mediului de afaceri și a relațiilor bilaterale.

Prezent la eveniment, Ministrul delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediul de afaceri și turism din România, Florin Jianu, a apreciat drept un eveniment istoric lansarea noii instituții camerale. Potrivit oficialului, România este dispusă să împărtășească experiența sa în diverse domenii, subliniind în special expertiza deținută pe domeniul dezvoltării IMM-urilor.

Potrivit CCI, România este unul dintre principalii parteneri economici ai Republicii Moldova, cu schimburi comerciale în permanentă creștere. În primele cinci luni ale anului curent, comerțul bilateral a crescut cu 14% până la 402 mln dolari. România este pe locul unu după proveniența capitalului străin în companiile din Moldova, numărul întreprinderilor cu capital român apropiindu-se de 1400, potrivit datelor Camerei Înregistrării de Stat.

Printre fondatorii CCI Moldova-România este Camera de Comerț și Industrie din Moldova și persoane fizice din Moldova și România. La eveniment au participat și reprezentanți ai cinci Camere de Comerț și Industrie județene din România.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus