Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.07.2014

Toate aeronavele operatorilor din Republica Moldova vor evita zona aeriană din estul Ucrainei

Toate aeronavele operatorilor din Republica Moldova vor evita zona aeriană din estul Ucrainei

Potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii Aeronautice Civile a Republicii Moldova, autorităţile ucrainene au închis toate rutele aeriene care tranzitează estul ţării, după prăbuşirea unui avion al companiei Malaysian Airlines, a anunţat Eurocontrol.

"Toate zborurile pe aceste rute sunt în prezent respinse de Eurocontrol", a anunţat într-un comunicat Organizaţia care se ocupă de gestionarea spaţiului aerian european, precizând că "toate aceste rute vor rămâne închise până la emiterea unui alt ordin".

Noua interdicţie decisă de Kiev se referă în prezent la "nivelul de sol pănă la un nivel nelimitat" în zona Dnipropetrovsk, potrivit comunicatului emis de Eurocontrol.

Astăzi, la prima oră, a avut loc şedinţa extraordinară a Comisiei de navigaţie aeriană a Republicii Moldova, care a examinat starea de lucru în urma prăbuşirii avionului din estul Ucrainei şi închiderea spaţiului aerian în acea zonă. De asemenea, s-a decis ca toate aeronavele operatorilor naţionali şi străini, să evite zona aeriană restricţionată (partea de Est) a ţării vecine, până când vor fi luate, la nivel internaţional, decizii privind utilizarea acestuia. Totodată, MoldATSA este pregătită să facă faţă eventualei creşteri a traficului aerian în urma rerutării zborurilor în contextul accidentului aviatic din Ucraina.

Menţionăm că zborurile spre/dinspre Rusia, operate de compania Air Moldova sunt efectuate în siguranţă, conform recomandărilor şi coridoarelor de ocolire recomandate de EUROCONTROL, în vederea garantării nivelului înalt al siguranţei şi securităţii zborurilor .

Pe 17 iulie 2014, Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care avea la bord 280 de pasageri şi 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit în regiunea ucraineană Doneţk, la circa 50 de kilometri de frontiera cu Rusia.

EUROCONTROL este Organizaţia Europeană pentru Siguranţa Navigaţiei Aeriene. Republica Moldova, având ca obiectiv ridicarea nivelului de siguranţă şi eficienţă în utilizarea spaţiului aerian, a aderat la EUROCONTROL, în anul 2000.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus