Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.07.2014

Republica Moldova și România vor coopera mai intens pe sectorul dezvoltării mediului de afaceri

Republica Moldova și România vor coopera mai intens pe sectorul dezvoltării mediului de afaceri

Reprezentanți din cadrul Ministerului Economiei au avut o întrevedere cu delegația română, condusă de Florin Nicolae Jianu, Ministrul Delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism.

În cadrul întrevederii oficialii au abordat subiecte precum necesitatea consolidării cadrului de cooperare bilaterală,elaborării unor proiecte comune transfrontaliere și instrumente de atragere a investițiilor pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

Oficialii au convenit să fie organizate ședințe comune de lucru, vizite de studii pentru a face schimb de experiență în domenii precum atragerea și absorbția eficientă a fondurilor, dezvoltarea sectorului business-ului mic și mijlociu etc.

Totodată acești au mai discutat despre necesitatea intensificării turismului între Republica Moldova și România, prin acțiuni comune de promovare precum vizite de informare pentru tour operatori, reprezentanţii mass-media și liderii de opinie. 

De asemenea oficialii au stabilit să fie ca în timpul apropiat să fie organizată o ședință a comisiei interguvernamentale moldo-romane pentru colaborare comercial-economică.

Vizita de lucru a oficialului român are loc în contextul deschiderii la Chișinău Camerei de Comerţ Bilaterale România - Republica Moldova, potrivit Ministerului Economiei al RM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus