Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-07-18/iurie-leanca-a-prezidat-o-shedintza-de-lucru-privind-deciziile-federa-iei-ruse-cu-privire-la-importu-35856.html
Data: Jul 18, 2014 (11:24)

Iurie Leancă a prezidat o şedinţă de lucru privind deciziile Federației Ruse cu privire la importul produselor moldoveneşti pe piaţa rusească

La şedinţa de lucru au participat reprezentanţi ai Ministerelor Economiei, Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Justiţiei, Finanţelor, Agriculturii şi Industriei Alimentare,  precum şi ai Serviciului Vamal, Agenţiei pentru Siguranţa Alimentelor.

În cadrul şedinţei au fost examinate aspectele juridice ale eventualelor decizii din partea Federaţiei Ruse privind schimbarea condiţiilor de comerţ cu Republica Moldova, de ordin netarifar şi tarifar, contrar prevederilor Acordului de liber schimb în cadrul CSI. De asemenea, a fost analizat  impactul acestor decizii asupra economiei moldoveneşti.  

Iurie Leancă a dispus autorităţilor de resort să pregătească, în regim de urgenţă, o analiză detaliată privind cadrul juridic ce vizează relaţiile comerciale cu Federaţia Rusă şi să vină cu propuneri privind acţiunile ulterioare în cazul în care deciziile respective vor fi aprobate de autorităţile Federaţiei Ruse. Aceste acţiuni vor fi discutate şi cu producătorii şi exportatorii de produse agroalimentare din Republica Moldova, la începutul săptămânii viitoare.

Totodată, s-a decis intensificarea dialogului cu Uniunea Europeană privind punerea în aplicare a Acodrului de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.