Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.07.2014

Misiunea de monitorizare a FMI se va afla în Moldova până pe data de 22 iulie

Misiunea de monitorizare a FMI se va afla în Moldova până pe data de 22 iulie

Viceprim-ministrul, ministru al Economiei, Andrian Candu și oficiali din cadrul ministerului au avut o întrevedere cu membrii echipei de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Max Alier, șeful Misiunii de monitorizare a FMI, la 16 iulie, curent.
 
Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii au vizat prognozele macroeconomice pentru anul 2014, reformele din cadrul sistemului financiar-bancar, precum și impactul tensiunilor geopolitice din regiune asupra economiei în general și a exporturilor în principal.
 
Potrivit Ministerului Economiei, Andrian Candu a mulțumit reprezentanților FMI pentru suportul constant oferit Republicii Moldova și susținerea proceselor de reformă inițiate de țara noastră.
 
„Colaborarea cu FMI este importantă pentru noi și suntem interesați în continuare în dezvoltarea relațiilor de cooperare.  Sprijinul financiar acordat de FMI și asistența oferită de FMI au un rol important în asigurarea stabilității macro economice și în procesul de implementare a reformelor structurale inițiat”, a precizat Vicepremierul în cadrul întrevederii.
 
Max Alier, a declarat că Misiunea de monitorizare a FMI, se va afla în Moldova până pe data de 22 iulie, curent. În această perioadă vor  fi purtat discuții bilaterale cu oficialii moldoveni  și vor fi examinate politicile de dezvoltare economică a Republicii Moldova. Totodată va fi analizat și progresul implementării reformelor structurale ce țintesc reducerea sărăciei și creșterea economică sustenabilă,  asumate în contextul Strategiei Naționale de Dezvoltare 2020.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus