Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.07.2014

Iurie Leancă după ce a vizitat o fabrică de vin din Ștefan Vodă: „Suntem pregătiți pentru piața europeană”

Iurie Leancă după ce a vizitat o fabrică de vin din Ștefan Vodă: „Suntem pregătiți pentru piața europeană”

Prim-ministrul Iurie Leancă a efectuat o vizită la fabrica de prelucrare a strugurilor din Ștefan Vodă, care în 2013 a fost desemnată de Guvern drept vinificatorul anului. Inițial,  Premierul a mers la plantația de viță-de-vie, care se întinde pe o suprafață de 50 de hectare, iar apoi la întreprindere, care este dotată cu tehnologii inovatoare de producere a vinului.

Managerul şi fondatorul ET Cetera, Alexandru Luchianov, spune că vinăria produce și băuturi pentru segmentul Premium, unde preţul unei sticle de vin porneşte de la 10 euro. „Vindem doar în magazinele specializate şi în restaurante. În prezent, exportăm vinuri în China, Austria, Marea Britanie şi Lituania. În curând, vom începe să livrăm şi în Estonia", adaugă Alexandru Luchianov.

Premierul Iurie Leancă a apreciat modul în care antreprenorul îşi gestionează afacerea şi i-a urat succes în activitate.

În anul 2013, compania respectivă a participat la Decanter World Wine Awards, unde s-a ales cu medalia de argint. În același an, Brandul ET Cetera a fost desemnat de Guvern drept vinificatorul anului. Titlul i-a fost oferit companiei în cadrul unui concurs organizat cu prilejul Zilei Vinului.

Vinaria a fost fondată în anul 2009.  Șaptezeci la suta din producție este exportată, iar restul se vinde pe piața internă, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus