Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.07.2014

Intensificarea dialogului între Ministerul Economiei și investitorii străini

Viceprim-ministrul, Ministru al Economiei Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu membrii Asociației Investitorilor Străini în Moldova (FIA). În cadrul unei discuții informale au fost abordate chestiuni de interes comun ce ține de îmbunătățirea climatului investițional şi de afaceri din țară dar şi referitoare la intensificarea dialogului între investitorii străini şi Ministerul Economiei.
 
Viceprim-ministrul Candu a apreciat activitatea Asociaţiei şi a ţinut să precizeze că o ştie şi pe interior, atunci cand activând în cadrul companiei Pricewaterhouse Coopers a fost şi membru al Comitetului Directorilor Asociației Investitorilor Străini.
 
Astfel, a fost exprimată disponibilitatea ca aceste întâlniri între Ministerul Economiei şi FIA să capete un caracter frecvent, ambele părţi împărtăşind un singur scop comun – atragerea mai multor investitori străini în Republica Moldova.
 
De asemenea, Andrian Candu a îndemnat membrii FIA să vină cu propuneri de îmbunătăţire a politicilor şi să semnaleze Ministerului ori de câte ori apar situaţii ce ar putea prejudicia climatul de afaceri.
 
Potrivit Ministerului Economiei, membrii FIA au dat asigurări că vor fi bucuroşi să sprijine în continuare Ministerul Economiei în edificarea unui climat investițional atractiv, în mod special în contextul beneficierii de noua relație dintre Moldova şi Uniunea Europeană prin Acordul de Asociere, cuprinzând și Zona de Comerţ Liber Aprofundată şi Cuprinzătoare. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus