Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.07.2014

Un cetăţean al R. Moldova a decedat, iar alţi şase au fost răniţi în accidentul de metrou de la Moscova

Un cetăţean al R. Moldova a decedat, iar alţi şase au fost răniţi în accidentul de metrou de la Moscova

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că, potrivit datelor oficiale preliminare, oferite de către Ministerul Situaţiilor Excepţionale din Federaţia Rusă, în urma accidentului de metrou care a avut loc marți, 15 iulie 2014, la Moscova, un cetăţean al Republicii Moldova, este vorba despre o femeie în vârstă de 46 de ani, a decedat, iar alţi şase au fost răniţi. Rudele persoanei decedate au fost anunţate despre accident, pe parcurs urmând a fi informate şi celelalte familii.
 
Reprezentanţii Ambasadei R. Moldova la Moscova sunt în contact permanent cu autorităţile ruse şi acordă asistenţa necesară cetățenilor R. Moldova care au avut de suferit, transmite Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Trei vagoane ale unei garnituri de tren au deraiat marți dimineață între stațiile 'Park Pobedî' ('Parcul Victoriei') și 'Slavianski bulivar' ('Bulevardul slav') după o frânare bruscă, în timp ce unul din vagoane s-a rupt în două.

Cel puțin 22 de persoane, între care șase cetățeni străini, și-au pierdut viața, iar alte aproximativ 160 au fost rănite, dintre care 149 sunt spitalizate, iar 42 dintre ele se află în stare gravă. Acesta este cel mai recent bilanț al celui mai grav accident produs vreodată în istoria de 79 de ani a metroului din Moscova, care a avut loc marți, la o oră de vârf, informează agenția de presă Ria Novosti.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus