Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.07.2014

45 milioane de dolari vor fi acordate Republicii Moldova pentru sporirea competitivității

45 milioane de dolari vor fi acordate Republicii Moldova pentru sporirea competitivității

Banca Mondială și Guvernul Republicii Moldova au semnat la 15 iulie, curent două acorduri  de finantare, în valoare de 45 de milioane de dolari. Aceștia vor fi orientați pentru realizarea Proiectului de Ameliorare a Competitivității II (PAC II).
 
Acordurile de finanțare au fost semnate de Abdoulaye Seck, Directorul Băncii Mondiale pentru Moldova și Viceprim-ministrul Andrian Candu, Ministru al Economiei.
 
„Proiectul de Ameliorare a Competitivității II va dezvolta competitivitatea întreprinderilor private autohtone şi va reduce constrîngerile şi povara cadrului de reglementare  asupra mediului de afaceri, astfel contribuind la o dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova ”, a declarat Andrian Candu.
 
Proiectul urmează a fi implementat în perioada septembrie 2014- ianuarie 2020.
 
PAC II va susține Guvernul Republicii Moldova in reducerea constrângerilor pentru întreprinderile din Moldova, prin îmbunătățirea cadrului de reglementare și va contribui la sporirea competitivității întreprinderilor. Totodată PAC II va contribui la facilitarea accesului la finanțare pe termen mediu și lung pentru companiile orientate către export și dezvoltării unor noi instrumente de finanțare, ceea va ajuta afacerile să devină mai eficiente și competitive.
 
Proiectul susține prevederile şi obiectivele Guvernului Republicii Moldova reflectate în Strategia Naţională de Dezvoltare: „Moldova 2020”.
 
Potrivit Ministerului Economiei, acesta vine în continuarea Proiectului de ameliorare a competitivității I (PAC I), care a contribuit la efortul Guvernului în domeniul îmbunătățirii mediului de afaceri și a avut un impact benefic asupra sectorului privat și facilitării exportului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus