Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.07.2014

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu Ambasadorul Franței, Gérard Guillonneau

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu Ambasadorul Franței, Gérard Guillonneau

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Franceze în Republica Moldova, Gérard Guillonneau, care își încheie misiunea diplomatică în țara noastră.

Igor Corman a mulțumit autorităților franceze pentru sprijinul acordat țării noastre în apropierea de Uniunea Europeană, remarcând caracterul ascendent al relațiilor de cooperare dintre cele două state. În context, Președintele Parlamentului a menționat că integrarea europeană este singura modalitate de modernizare a Republicii Moldova, iar autoritățile se vor concentra în continuare pe implementarea reformelor interne.

În altă ordine de idei, Igor Corman s-a referit la prioritățile Legislativului până la finele sesiunii curente, printre care adoptarea unui șir de acte legislative care vizează reforma educației, pachetul social, finanțarea partidelor politice, cota de reprezentare a femeilor în politică.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, Gérard Guillonneau a menționat că, pe parcursul celor trei ani cât s-a aflat în țara noastră, a văzut schimbări în mai multe domenii importante. „Vă doresc ca Republica Moldova să se dezvolte în pace”, a conchis diplomatul francez.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus