Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.07.2014

Igor Corman: În săptămâna curentă, Parlamentul va adopta în lectură finală o serie de proiecte așteptate de cetățeni

Igor Corman: În săptămâna curentă, Parlamentul va adopta în lectură finală o serie de proiecte așteptate de cetățeni

Președintele Parlamentului Igor Corman, aflat în vizită de lucru în raionul Soroca, a îndemnat autoritățile locale să-și consolideze capacitățile pentru a accesa cât mai multe fonduri europene.

În discuțiile cu primarii localităților din raion, cadrele didactice, șefii serviciilor desconcentrate și descentralizate, Igor Corman a subliniat importanța implementării în practică a prevederilor Acordului de Asociere cu UE. Președintele Parlamentului a menționat că săptămâna trecută Parlamentul a adoptat un acord de finanțare cu UE privind Programul-cadru de suport. În cadrul acestuia UE va oferi Republicii Moldova circa 26 mln euro pentru măsuri de consolidare a capacităților instituționale și participarea țării noastre la programele și agențiile UE.

„Acest grant va oferi posibilitatea pregătirii instituțiilor noastre pentru a mări capacitatea de absorbție a fondurilor europene. Autoritățile vor fi încurajate să propună proiecte bine pregătite, competente, pentru a atrage cât mai multe fonduri și a ne mișca mai repede pe calea modernizării”, a declarat Igor Corman.

Președintele Parlamentului a îndemnat autoritățile locale să discute cu cetățenii și să le explice că Acordul de Asociere este în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova și este unica posibilitate a țării noastre de dezvoltare. Igor Corman a precizat că acest dialog ar trebui să demonteze manipulările care există în societate.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, alt subiect discutat cu factorii de decizie din raion a vizat agenda legislativă. Igor Corman a menționat că în săptămâna curentă, Parlamentul va adopta în lectură finală o serie de proiecte așteptate de cetățeni. Este vorba de Codul Educației și pachetul social, care prevede majorări de salarii și pensii pentru mai multe categorii sociale. Totodată, va fi discutat proiectul ce se referă la acordarea statutului de municipiu pentru mai multe raioane, inclusiv Soroca.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus