Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.07.2014

ANRE a iniţiat procedura de sancţionare a companiei „Agrocom-Oil” pentru desfăşurarea fără licenţă a activităţii de comercializare a produselor petroliere

ANRE a iniţiat procedura de sancţionare a companiei „Agrocom-Oil” pentru desfăşurarea fără licenţă a activităţii de comercializare a produselor petroliere

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a iniţiat, în limita competenţei sale, procedura de tragere la răspundere contravenţională a conducătorului S.R.L. „Agrocom Oil” (în calitate de persoană juridică şi persoană fizică) pentru încălcarea prevederilor art. 169 lit. l) al Codului contravenţional (practicarea fără licenţă a genurilor de activitate licenţiate) şi de suspendare a licenţelor deţinute de compania respectivă. Despre aceasta a comunicat astăzi, 11 iulie, în cadrul unui briefing, directorul ANRE, Sergiu Ciobanu.

Potrivit sursei citate , Consiliul de Administraţie al ANRE a luat decizia respectivă în urma examinării rezultatelor unui control operativ efectuat recent de specialiştii ANRE în comun cu angajaţii Inspectoratului Fiscal de Stat Floreşti în scopul combaterii fenomenului de comercializare ilicită a produselor petroliere. În cadrul controlului efectuat la staţiile PECO din localităţile Sănătăuca, Cunicea, Frumuşica, Cuhureştii de Sus, Prodăneşti şi Mărculeşti din raionul Floreşti a fost stabilit că la toate adresele menţionate titularul de licenţă S.R.L. „Agrocom-Oil” desfăşoară comercializarea cu amănuntul a benzinei, motorinei şi a gazului lichefiat în lipsa licenţei.

De jure, S.R.L. „Agrocom-Oil” deţine licenţa seria AA nr. 087142 din 16.05.2014 privind comercializarea cu amănuntul a benzinei şi motorinei (adresele de desfăşurare a activităţii licenţiate: mun. Chişinău, com. Băcioi, str. Ştefan cel Mare 2; r-nul Floreşti; sat. Ciripcău, r-nul Floreşti, sat. Ghindeşti; r-nul Ungheni, sat. Năpădeni) şi licenţa seria AA 087154 din 19.06.2014 privind comercializarea cu amănuntului a gazului lichefiat (adresele de desfăşurare a activităţii licenţiate: r-nul Floreşti, or. Ghindeşti; r-nul Floreşti, sat. Ciripcău).

În urma controlului s-a constatat că, de facto, S.R.L. „Agrocom-Oil” comercializează cu amănuntul benzină, motorină şi gaz lichefiat în afara teritoriului autorizat pe următoarele adrese: r-nul Floreşti, sat. Sănătăuca; r-nul Floreşti, sat. Cunicea, r-nul Floreşti, sat. Frumuşica; r-nul Floreşti, sat. Prodăneşti; r-nul Ocniţa, str.Industrială, r-nul Floreşti, or. Mărculeşti, str. Ştefan cel Mare.Toate staţiile de alimentare cu produse petroliere enumărate mai sus sunt înregistrate ca subdiviziuni la organul fiscal.

Prin acţiunile sale, S.R.L. „Agrocom-Oil” a încălcat prevederile art. 14 alin. (6) al Legii privind reglementarea prin licenţiere a activităţii de întreprinzător nr. 451-XV din 30.07.2001, care stipulează că în cazul în care titularul de licenţă creează o nouă filială sau o altă nouă subdiviziune separată, el este obligat să depună la autoritatea de licenţiere, inclusiv prin intermediul serviciului e-licenţiere, o cerere de reperfectare a licenţei în vederea includerii în anexa la licenţă a unei noi adrese de desfăşurare a activităţii, cu solicitarea copiei (copiilor) autorizate de pe licenţă.

În finalul briefing-ului, Sergiu Ciobanu a declarat că ANRE va continua să desfăşoare acţiuni de monitorizare şi control asupra activităţii titularilor de licenţă de pe piaţa produselor petroliere în vederea depistării şi combaterii cazurilor de comercializare ilicită a benzinei, motorinei şi gazului lichefiat. Directorul ANRE a menţionat că rezultatele acestor controale vor fi aduse la cunoştinţa publicului, anunță Serviciul de presă al ANRE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus