Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-07-11/shef-de-sectzie-de-la-cctp-retzinut-de-cna-shi-procurori-pentru-corupere-35739.html
Data: Jul 11, 2014 (11:08)

Şef de secţie de la CCTP, reţinut de CNA şi procurori pentru corupere

Un maior de poliţie din cadrul Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane a fost reţinut în această noapte de către CNA şi procurorii anticorupţie. Acesta este bănuit de corupere pasivă şi a fost reţinut pentru 72 de ore.

Potrivit denunţătorului, poliţistul ar fi pretins 2500 de euro pentru a nu examina mai multe sesizări venite pe adresa CCTP de la Ambasada Italiei. În materialele remise de ambasadă se solicita examinarea neregulilor admise de către unele persoane la perfectarea setului de acte pentru obţinerea vizelor pentru Italia.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru corupere pasivă, iar pe parcursul a câteva săptămâni poliţistul a primit, sub controlul CNA, 2500 de euro, în câteva tranşe. Aseară acesta a fost prins în flagrant, după ce a primit ultima tranşă în sumă de 1000 de euro.

Menţionăm că, în timpul operaţiunii de reţinere, bănuitul a opus rezistenţă, iar ofiţerii CNA au aplicat forţa fizică şi arma din dotare, efectuând trei focuri în direcţia roţilor automobilului cu care se deplasa poliţistul.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 10 ani de închisoare.

Potrivit CCI, conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.