Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-07-11/noile-proiecte-sociale-finan-ate-de-funda-ia-austriaca-hope87-in-aten-ia-pre-edintelui-parlamentului-35738.html
Data: Jul 11, 2014 (11:26)

Noile proiecte sociale finanțate de Fundația austriacă ”Hope'87”, în atenția Președintelui Parlamentului

Noi proiecte sociale vor fi implementate în Republica Moldova de către Fundația ”Hope'87” din Austria. Subiectul a fost discutat de către Președintele Parlamentului Igor Corman în cadrul întrevederii cu Secretarul general al Fundației, Robert Ottitsch.

Fundația austriacă a făcut donații importante pentru construcția Centrului social ”Agapis” din capitală, instituit în 2004 pe lângă Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dumitru. Menirea Centrului este de a oferi sprijin și ajutor tinerilor cu dizabilități și ai celor din familii social-vulnerabile. Totodată, Fundația a susținut financiar și crearea Centrului de studii pentru copii, aflați la tratament de durată la Institutul Oncologic.

Președintele Parlamentului a apreciat activitatea fundației austriece desfășurată în Republica Moldova, remarcând sprijinul oferit de instituție tinerilor aflați în dificultate în cadrul unor proiecte importante, cu impact social vizibil. ”Cu pași mici putem realiza lucruri mari. Mulțumim pentru sprijinul oferit în cadrul acestor proiecte sociale”, a precizat Igor Corman.

Speakerul și-a exprimat speranța că vor fi încheiate cât de curând lucrările de construcție a Centrului, precizând că va depune eforturi pentru a sprijini finalizarea lucrărilor. ”Este o datorie de suflet ca să ajutăm la finalizarea lucrărilor de construcție a Centrului”, a menționat Președintele.

Secretarul general al Fundației, Robert Ottitsch a declarat că organizația va continua să sprijine Republica Moldova, prin intermediul proiectelor sociale, de reintegrare socială și profesională a tinerilor din familii defavorizate. ”Fundația ”Hope'87” are interes să implementeze proiecte noi în Republica Moldova și examinează domeniile în care poate fi de folos pentru care putem atrage și alți parteneri interesați”, a spus Robert Ottitsch.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, preotul paroh al Bisericii ”Sf. Dumitru”, Pavel Borșevschi, prezent la întâlnire, a menționat că circa 120 de copii au participat ieri la evenimentul organizat cu ocazia împlinirii a 10 ani a Centrului și au prezentat propriile lucrări de sculptură, pictură și artizanat. ”Acest Centru este ca o familie lărgită. Copiii se adună la Centru ca la o casă, mai ales că mulți dintre ei au o situație dificilă, au anumite dizabilități sau au părinții plecați peste hotare”, a menționat parohul. Părintele Pavel Borșevschi l-a invitat pe Președintele Parlamentului să viziteze Centrul social ”Agapis”.

Fundația ”Hope'87” (”Hundreds of Original Projects for Employment”) din Austria reprezintă o inițiativă non-profit, creată în 1987, cu scopul de a sprijini tinerii în formarea lor profesională.