Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-07-10/patru-membri-ai-unei-grupari-criminale-acuzatzi-de-proxenetism-35711.html
Data: Jul 10, 2014 (10:46)

Patru membri ai unei grupări criminale acuzaţi de proxenetism

Secţia combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generală, în comun cu ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al MAI, investighează o cauză penală de învinuire a unui grup criminal organizat, specializat în comiterea proxenetismului.

Potrivit procurorilor, gruparea criminală era condusă de un locuitor al capitalei, în vîrstă de 32 de ani, care împreună cu trei tinere organizau prestarea serviciilor sexuale în capitală. În acest scop, învinuiţii identificau fete pe care le determinau să se prostitueze, ulterior asigurîndu-le cu clienţi. De la fiecare client proxeneţii încasau în mediu cîte 1000 lei per oră.

În temeiul acestei cauze penale, în prezent sunt cercetate patru persoane care făceau parte din grupul criminal respectiv. Organizatorii principali (un bărbat şi o femeie) au fost reţinuţi, iar la demersul procurorului, Judecătoria sect. Centru i-a plasat în arest preventiv.
Ulterior, în baza demersului procurorului, Judecătoria Centru a prelungit măsura preventivă -arestul pe un termen de 30 zile în privința unei învinuite (mamă a unui copil minor).

Cu toate acestea, instanţa de judecată a respins demersul procurorului în privinţa liderului grupării criminale si a dispus cercetarea acestuia în arest la domiciliu.

Este necesar de a menţiona că, anterior, în anul 2006, liderul grupării a mai fost condamnat de judecătoria Centru pentru comiterea proxenetismului, fiindu-i aplicată amendă.

De asemenea, în anul 2011 învinuitul, împreună cu alţi membri ai grupului criminal organizat, au mai fost condamnaţi pentru proxenetism de judecătoria Rîşcani, mun. Chişinău, fiindu-le din nou aplicate pedepse sub formă de amendă.
Procurorii au contestat la Curtea de Apel Chişinău încheierea judecătoriei Centru de plasare a învinuitului în arest la domiciliu, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.