Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.07.2014

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor va coopera cu Departamentul pentru Proiecte de Infastructură a României pentru construcția podurilor și drumurilor

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor va coopera cu Departamentul pentru Proiecte de Infastructură a României pentru construcția podurilor și drumurilor

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor va coopera cu Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură, Investiții Străine, Parteneriat public-privat și Promovarea exporturilor al Guvernului României (DPIIS) în domeniul construcției drumurilor și podurilor. Un Memorandum de cooperare a fost semnat astăzi, 10 iulie a.c., în cadrul vizitei la București a ministrului Vasile Botnari.
 
În discuțiile cu directorul Departamentului, Alexandru Năstase, ministrul Vasile Botnari a precizat că o asemenea colaborare este extrem de necesară, în condițiile în care cele două țări au convenit să demareze, în timpul apropiat, mai multe proiecte investiționale comune ce țin de construcția și modernizarea podurilor peste Prut.
 
"Avem o agendă consistentă în domeniul rutier și de construcție a podurilor, pentru care vrem să stabilim o colaborare practică intensă, astfel încât să avansăm rapid în realizarea proiectelor convenite. Suntem interesați și în efectuarea unui schimb de cunoştiinţe şi experiență în domeniul rutier, pe care România a obținut-o în procesul de aderare la Uniunea Europeană", a spus Vasile Botnari.
 
Potrivit MTID, Alexandru Năstase a reconfirmat disponibilitatea Guvernului României de a oferi Moldovei asistența necesară: "Aveți tot sprijinul în demararea proiectelor convenite, atât în ceea ce ține de construcția și modernizarea podurilor, cât și în oferirea normelor tehnice și standardelor europene în construcția drumurilor. Vom face și un calendar pentru acțiunile ulterioare, ca să nu fie doar vorbe goale, ci să mergem cu pași rapizi mai departe".
 
În cadrul discuțiilor, părțile au convenit demararea deja din acest an a reabilitării podului Galați-Giurgiulești și construcția în perspectivă a unui pod nou la Giurgiulești. Totodată, s-a discutat despre construcția podului rutier de la Ungheni, cu finanțare europeană, începând cu anul 2015.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus