Trimite e-mail | Printeaza
IT
10.07.2014

La un an de la începutul procesului de digitizare a fondului de arhivă a actelor de stare civilă au fost digitizate 3 milioane de acte

La un an  de la începutul procesului de digitizare a fondului de arhivă a actelor de stare civilă au fost digitizate 3 milioane de acte

La un an  de la începutul procesului de digitizare a fondului de arhivă a actelor de stare civilă au fost digitizate 3 milioane de acte care sunt disponibile pentru colaboratorii Serviciului Stare Civilă (SSC) și sunt stocate în Cloud-ul Guvernamental care asigură un nivel sporit de securitate și disponibilitate.

Digitizarea presupune scanarea, introducerea metadatelor, verificarea calității și transferul în MCloud. În total, arhiva Serviciului Stare Civilă reprezintă 20 mln de acte o parte din acestea fiind digitale din start. Fondul de arhivă SSC necesită digitizarea a 13 mln de acte din care 4 mln sunt în proces de digitizare, iar celelalte 9 mln de acte urmează să fie digitizate începând cu vara anului curent.

Procesul digitizării arhivei SSC are loc odată cu digitizarea serviciilor furnizate de SSC. Astfel, recent au fost lansate 3 e-servicii de stare civilă. Documentele incluse în cele trei E- Servicii de Stare Civilă sunt: duplicatul certificatului de naștere; duplicatul certificatului de căsătorie; duplicatul certificatului de divorț;  duplicatul certificatului de deces;  extrasul de pe actul de naștere;  extrasul de pe actul de căsătorie; extrasul de pe actul de divorț;  extrasul de pe actul de deces. Serviciile pot fi accesate la următorul link:www.servicii.gov.md/ssc.

Digitizarea arhivei de stare civilă va spori ritmul de prestare a serviciilor și va impulsiona dezvoltarea de noi servicii electronice guvernamentale.
Obiectivul  proiectului de digitizare a arhivei SCC este sporirea eficienței Serviciului Stare Civilă prin implementaree de soluții tehnologice moderne pentru îmbunătățirea calității serviciilor guvernamentale oferite cetățenilor Republicii Moldova. Durata proiectului este de doi ani, timp în care urmează a fi digitizate 4 milioane de acte de stare civilă și elaborat un sistem informațional pentru gestionarea actelor digitizate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus