Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-07-10/igor-corman-indeamna-deputa-ii-sa-se-alature-campaniei-de-colectare-de-fonduri-pentru-modernizarea-i-35713.html
Data: Jul 10, 2014 (10:54)

Igor Corman îndeamnă deputații să se alăture campaniei de colectare de fonduri pentru modernizarea Institutului Mamei și Copilului

Președintele Parlamentului Igor Corman a adresat astăzi un apel către parlamentari de a se alătura campaniei sociale „Renaște Moldova”, al cărei scop este colectarea de fonduri pentru reparația și modernizarea celei mai mari maternități din țara noastră, Institutul Mamei și Copilului.

„Zilele trecute am primit un demers din partea directorului instituției, Ștefan Gațcan, care solicită sprijinul Parlamentului în eforturile cadrelor medicale de modernizare a maternității. Institutul Mamei și Copilului este un spital emblematic pentru Republica Moldova, un loc cu încărcătură sentimentală pentru toți cei care au devenit părinți la această maternitate”, a menționat Igor Corman în deschiderea ședinței plenare de astăzi.

Președintele Parlamentului a vizitat Institutul Mamei și Copilului în luna mai, împreună cu Vicepreședinta Bundestagului german, Ulla Schmidt, solicitând sprijinul autorităților germane în identificarea unor proiecte de susținere a spitalului. „Vicepreședinta Bundestagului a rămas impresionată de condițiile pe care le-a văzut la noi și întreprinde deja măsuri în Germania, pentru a veni în ajutorul acestei maternități. Înainte de a ne ajuta alții, cred că ar trebui să ne implicăm noi”, a subliniat Igor Corman îndemnând parlamentarii să se solidarizeze și să răspundă apelului instituției.

Institutul Mamei și Copilului acordă asistență medicală gravidelor și copiilor din toată țara. Spitalul asigură anual asistența a circa180000 de femei și copii, la care se adaugă peste 50000 de copii și gravide consultați la staționar.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, campania „Renaşte Moldova” a fost demarată în luna aprilie curent. Cea mai mare investiție din fondurile colectate va fi destinată inaugurării primului Centru de screening prenatal din Republica Moldova și a Secției de diagnostic ambulatoriu.