Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.07.2014

Cinci persoane din conducerea ÎM Piaţa Centrală vor fi citate de CNA în dosarul taxelor ilegale

Conducerea ÎM Piaţa Centrală din capitală va fi citată de CNA şi procurorii anticorupţie pentru audieri în dosarul depăşirii atribuţiilor de serviciu prin perceperea de taxe ilegale de la comercianţi. Este vorba despre şeful întreprinderii şi patru şefi de direcţii, în birourile cărora au fost găsite mai multe documente, acte contabile, înscrisuri de ciornă, dar şi ştampile ale unor agenţi economici. Totodată, vor fi audiaţi selectiv agenţi economici care desfăşoară activităţi de comerţ în Piaţa Centrală.

Potrivit CNA, ieri, Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii au desfăşurat mai multe acţiuni de urmărire penală la ÎM Piaţa Centrală din Capitală în cadrul unui dosar de corupţie. Este vorba despre o cauză penală pornită pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu de către factori de decizie ai administraţiei Pieţei prin colectarea de plăţi neoficiale de la persoanele care închiriază locuri pentru comerţ.

Potrivit datelor preliminare, de la comercianţi se percepeau plăţi neoficiale fără a fi reflectate în evidenţa contabilă. Din spusele unor comercianţi, taxele variau în funcţie de locul de amplasarea gheretei sau mesei, precum şi de volumul mărfurilor vândute. Astfel, de la un vânzător de citrice s-ar fi perceput lunar, în afara plăţii de arendă, câte 200-300 de euro pentru un loc de comerţ. Procurorii estimează o sumă lunară de 4 000 000 de lei percepută ilegal.

CNA şi Procuratura Anticorupţie fac un apel către persoanele care au fost obligate să achite plăţi ilegale pentru un loc în Piaţa Centrală să ofere informaţii la numerele de telefon ale Unităţii de Gardă a CNA 257 202 sau la telefonul de încredere 257 257.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus